A gép felhasználási területe:
A Profi II. típusú rotációs kapálógép a kiskerttulajdonosok, háztáji gazdálkodók talajművelési és gyomirtási munkáját megkönnyíti, így a munka rövidebb idő alatt végezhető el. Továbbá kertészeti üzemek kisebb állóeszközigényű talajmunkáinak elvégzésére is (fóliasátor, stb.) felhasználható. Ezenkivül utánfutók vontatására is alkalmas, a megfelelő gumikerekek felszerelését követően. Csak olyan utánfutót vontathat, amelyen fék van felszerelve, valamint a hátsó részére figyelmeztető tábla van rögzítve és piros-fehér csíkozással van a táblák közti hely lefestve.
A talaj megfelelő kultúrállapota, szerkezete és gyommentessége nagymértékben befolyásolja a termés mennyiségét, így a gép használata nem csak a munkák elvégzését segíti, hanem jelentős termésnövelő hatást is eredményez.

A gép műszaki leírása:
A négyütemű, vízszintes tengelyű motor egykúpos kuplungon keresztül hajtja meg a hajtómű bemenő tengelyét. A hajtómű alsó, kimenő tengelyéről három féle fordulatot tudunk levenni! Ebből kettő előre meneti és egy hátrameneti fordulat! Az alsó kimenő tengelyre 2 db Ø 400 mm-es traktorbordázatú tömlős kerék van felszerelve. A hajtás előre-hátra a bal kormányszarv tengelykapcsoló behúzásával tudjuk megszüntetni. Ha a kart kiengedjük, a kar kihajt a keréktengelyre. A sebességváltást a hajtóművön lévő sebességváltó karral végezzük. A hajtómű jobb oldalán lévő felezőváltó bekapcsolásával a kettő előre és egy hátrameneti értékek feleződnek. A hajtómű hátsó részén, középen van az adapter kihajtó tengely (munkatengely), amelynek fordulata állandó. A motor fordulatszabályozását a kormány jobb szárára szerelt gázszabályozóval végezzük. A kormány magasság, és oldalirányú kifordíthatóságát egy marokanya, és egy karos orsó biztosítja.

Műszaki adatok
Motor változó
4 ütemű – 6,5 LE
Munkaszélesség 450 mm
Művelési mélység 80 mm
Sebességi fokozat I. sebességi fokozat 2,19 km/h
II. sebességi fokozat 4,34 km/h
Hátramenetben: 2,69 km/h
Gép súlya 100 kg
A gép teljesítménye a
művelési mélységtől függően
2×2 kapával 650-1300 m2/óra

Termékeink

Szevafém Kft. Kapcsolat
6728 Szeged, Makai út 108.