Történet:

A Szegedi Vas-és Fémipari Szövetkezet 1948-ban alakult 22 fős létszámmal. Kezdetekben különböző lakatosmunkákat és gépjavításokat végzett. 1950-ben a vállalat létszáma 42 főre bővült, telehelyet váltott és Szegeden a Vadász utcába tette át a székhelyét. 1952-ben már 72 taggal dolgoott, a tevékenységi kör is bővült: vasszerkezeti rézműves, villanyszerelői munkákkal.

1959-ben a vállalat új, jelenlegi telephelyére a Kátay utácába költözött. Megindult az egyedi gépgyártás, melynek keretein belül konzervgyári és mezőgazdasági gépeket gyártott. 1966-ban megindult a szerszámgépgyártás. A termelés 70% -át a gépgyártás, 30%-át a tömegcikk jellegű termékek gyártása tette ki. A taglétszám 400 főre emelkedett és a termelésben mutatkozó növekvő exportigény miatt új telephelyet kellett nyitni Makón.
Az 1960-as és 1970-es években a volt kelet-német és szovjet piacra termelt az akkori igényeknek megfelelően, igen nagy mennyiségben.
A 90-es évektől a piaci viszonyok átrendeződésével a vállalat a mezőgazdasági gépgyártásra helyezte a hangsúlyt.

Aktualitások:

A cég jelenleg 10 fős létszámmal fő beszállítója a németországi ill.magyarországi székhelyű mezőgazdasági gépgyártó vállalatnak. Saját kiskereskedelmi boltunkban Szegeden, mezőgazdasáigi és élelmiszeripari gépeket valamint alaktrészeket árusítunk. Kiépítettük az egész országra kiterjedő szervízhálózatunkat és termékeink a legtöbb gazdaboltban megtalálhatóak ill. megrendelhetőek.
SZEGEDI VAS- ÉS FÉMIPARI SZÖVETKEZET 6728 Szeged, Régiposta utca 22.

Szevafém Kft. Kapcsolat
6728 Szeged, Makai út 108.